Kedje-/bolltäcke?
Publicerat den

Någon som använder/har provat kedje-/bolltäcke? Känner mig helt desperat efter att få sova någongång. Är så jäkla rädd att bli beroende av sömntabletterna. Varje kväll får jag slåss mot mig för att inte ta för många. Jag.vill.bara.sova!! Fungerar täcket? Jag har en tendens att kasta mig fram och tillbaka när jag sover oroligt. Många säger att tyngden lugnar, dock är jag rädd att jag skulle känna mig fasthållen. För mycket tyngd ger mig panik av olika orsaker!
Det värsta är väl att de är så sjukt dyra! Vet att man kan få det utskrivet av vården, men gissar att det krävs en del? Har tänkt under hur lång tid som helst att jag ska prata med L om det, men glömmer VARJE gång! Nu är det ju snart slut på min tid på ätstörningsenheten och då tillhör jag direkt ingen förrän jag får tid till ny psykolog. HISKERLIGT lång väntetid! För ett tag sen var det väntetid till slutet av augusti! Jag ska träffa en läkare i slutet av april, lär ju inte få behandling förrän nästa år. Jag måste alltså försöka jobba mig upp på egen hand! Jag har försökt det så länge nu och har bara fått värre sömnproblem och ännu mer ångest. Är dessutom så likgiltig och orkeslös. Klarar inte av någonting längre utan att känna panik. 
Jag är så stressad och ledsen :( Är jag inte värd att få må bra? Jag tycker fan att jag är det!
Vad ska jag göra?! Känns ganska hopplöst stundtals (alltid!)



m

det där har jag klurat på..vad sjutton, kan man inte göra ett själv?? ta ett gammalt påslakan och sy kanaler, eller tunnlar liksom. o sen kan man väl fylla de där tunnlarna med små bönpåsar eller något, jag vet inte. men ett sånt där kedjetäcke kostar ju flera tusen!!!

Svar: Ja! Vad smart! Det har jag aldrig ens tänkt på!! Det borde ju absolut gå! Är dock kass på att sy, men någon som är bra på det kanske kan göra det. Tänkte att jag ska prova att lägga upp en annons på Facebook innan och se om någon vill sälja sitt!
Nathalie



URL:


Kajsa-Stina

Jag har fått låna ett bolltäcke av min sjukgymnast och jag kan verkligen rekommendera det till dig! Tycker du tänker helt rätt i att du vill försöka bryta mönstret med sömntabletterna då det inte är bra alls att bli beroende av dom.

Angående tyngden på täckena så tror jag man kan få välja olika tunga liksom. Att dom inte behöver väga så mycket så man känner sig kvävd liksom. Dom ska vara en hjälpreda och inget ångestmoment i sig så bara du pratar med försäljarna så kan dom fixa ett täcke som passar just dig :)

Själv så använder jag mitt på kvällarna också då jag ska sova då det är då ångesten kan kännas väldigt påtaglig när man bara ska sova liksom och har tid att tänka på allt möjligt. Tycker du ska ge det en chans! För mig funkar det bra och jag hoppas det gör det för dig med :)

Stor kram <3

Svar: Det låter bra! Synd bara att de är så jäkla dyra. Det är ett stort problem då jag verkligen inte har råd att köpa ett!Kram<3
Nathalie



URL: http://www.anorexinojag.blogg.se


My

Jag har ett kedjetäcke, fick dock tjata mig till det efter lååång tids sömnstörningar. Hur som helst, jag fick träffa en arbetsterapeut och prova bolltäcke och kedjetäcke i olika tyngder. Valde ett kedjetäcke på 8kg som jag nu lånar på obestämd framtid av psykiatrin. För mig var det perfekt med kedjetäcke och jag har kunnat dra ned på mitt bruk av sömnmediciner sedan jag fick det.

Tyvärr är det väl som med allt inom vården och det är att man alltid behöver tjata :/

Svar: Antagligen är det tjat som gäller! Så trist att det ska vara så! Enklare att skriva ut mediciner liksom :/
Nathalie



URL: http://Akvilejan.blogspot.com


Emma

Jag har haft mitt kedjetäcke snart ett år. Det är helt underbart, man känner sig omsluten och trygg under det. Du ska absolut prova! Välj en lägre vikt från början så kan du byta efterhand om du behöver. Mitt väger tio kg och max är 12, vill egentligen ha det, men får inte för jag väger för lite. Fick mitt från arbetsterapeuten.

Sjukt med den väntetiden för att få en psykolog!!

Svar: Ja, jag måste verkligen fråga min nuvarande psykolog vad som krävs. Svårt dock nu när jag står mellan ätstörningsenheten i Örebro och öppenvården i Karlskoga.Ja. Visst är det galet?! Så skrämmande att tiden bara går. Min sjukskrivning håller ju inte i evigheter, men när jag inte får hjälp, vad ska jag göra då liksom? :(
Kram!
Nathalie



URL: http://mejomitt.blogg.se


Sara

Jag har ett kedjetäcke på 8,5 kg (vill ha tyngre egentligen men får inte) och jag älskar det, vissa dagar får jag dock panik av att ha det, jag kör med ett thermotäcke under kedjetäcket vilket är jättebrhagligt. Fråga om du kan få prova ett, har provat bolltäcke också men fastnade mer för kedjetäcke!



URL: http://sarasvensons.blogg.se





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo