Trögo
Publicerat den

De senaste kvällarna har jag känt mig sjuk med obehag i halsen och febertryck i ansiktet. Det har dock inte blivit något av det, så ingen aning vad det beror på!
 
Har förutom att känna efter om jag är sjuk eller inte pluggat lite spanska. Fick storhetsvansinne häromdagen när jag kunde läsa en instruktion på spanska nämligen och kände i och med det att jag måste underhålla. Är dock så förbannat trög av någon anledning. Ingenting fastnar! Det spelar ingen roll om jag sekunden innan sett ordet för när det kommer på nytt är det helt plötsligt helt nytt igen och jag får liksom inte ihop bokstäverna. Jag blir så trött på mig själv och får ännu mer huvudvärk! Oftast är det här för mig och rätt som det är bara släpper det och då är det helt plötsligt jäkligt självklart och sen sitter det som berget. Jag har mitt sätt att lära mig, typ ramsor och liknande, men just nu tycks det inte fungera alls förutom ett ord här så jag kan dela med mig av mitt tänk för att minnas och koppla ihop. To sit down = sentarse blir "sända arslet till stolen", alltså send(t) ars(l)e. Då tänker jag på det varje gång jag ser ordet som ska översättas, Haha.
Sån här teknik använde både jag och Anna när vi pluggade ihop roligt nog. Minns fortfarande vissa ramsor och med det orden på grund av det, haha.. Till exempel: Peter Metar Anna Telefonerar en Kines (profas, metafas, anafas, telefas och cytokines).
Ja, jag pluggar engelska - spanska. Tycker det är lättare och mer logiskt, dessutom bättrar jag på engelskan samtidigt och det är ju aldrig fel! 
 
Gud vad jag svamlar! Nu ska jag tvätta ansiktet, klä av mig och krypa ner i sängen. Godnatt! Christian

Jag har en idé! Om du vill! Jag vill jättegärna lära mig spanska och om du lär mig så kommer du lära dig själv massor också :D Fast jag kan typ bara tres moños och frutti di mare por favor hahaha

Svar: Jag är nog den sämsta läraren ever! Jag kan ingenting rent teoretiskt, vet bara ATT det är så, haha :P kan inte ens lite av svenska grammatiken :,D
Ja, men det låter som bra kunskap! Lägg till una cerveza och un vino blanco/tinto med så är du i hamn, haha :D
NathalieURL: http://stabil.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo