Jaha?
Publicerat den

Det här jäkla vädret.. Vräker ner snö ena sekunden för att regna i nästa! Vägarna är kaos och det var inte särskilt kul att köra kan jag lova. Överlevde dock och nu är jag hemma. Samtalet var annars som vanligt. L tyckte att det var konstigt att min läkartid hos nya läkaren blivit struken vilket jag håller med om. Tydligen har jag fått en tid till allmänpsyk rehab den 16 februari. Var tvungen att googla när jag kom hem vad det innebär och läser följande:

Vem får hjälp av Allmänpsykiatri Rehab Karlskoga?

Vi utreder, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar patienter med psykossjukdomar.

 

Sen när har jag psykossjukdom?! Nu känner jag mig ju verkligen lugnare, eller inte. Verkar dessutom vara bedömningssamtal först för att sedan ett beslut ska tas vilka jag ska tillhöra; dem, vårdcentral (NEJ!!) eller ingen alls. Alltså kan väntetiden fortfarande vara sjuk lång, men VARFÖR rehab?!

Hittade fan inget att ta på mig förut. INGA kläder passar längre. Väldigt uppmuntrande. Måste verkligen rensa garderoben. Känns bara deprimerande att mer än hälften av garderoben är för små storlekar.R

du e så fin !

Svar: Åh tack så hemskt mycket <3
NathalieURL:


Emma

Verkar snurrigt med dina vårdkontakter :(

Svar: Ja, jag fattar ingenting verkligen, men men.. Jag får väl svar då antar jag.
NathalieURL: http://mejomitt.blogg.se


ohdarlingimsosensitive.blogg.se

Min garderob är likadan, nästan allt är för smått. Men känns samtidigt onödigt att köpa nytt när jag planerar att kunna ha på mig mina M-kläder igen ;P
(som om det kommer hända....:/)

Svar: Så jobbigt när man liksom får en "påminnelse" genom de där jäkla kläderna. Går ju i samma jämt nu för att allt är för smått, eller i alla fall känns för små. Har liksom tappat perspektivet på hur kläder ska sitta eftersom jag blev så van vid att allt satt löst.
NathalieURL: http://ohdarlingimsosensitive.blogg.se/


Emma H

Rehab arbetar inte bara med psykossjukdomar längre :). Dom har hand om personer med ångestproblematik, depressioner, ADHD, borderline osv. Och deras läkare Anita Veres är sjukt bra tycker jag! Haft henne som läkare själv. Hon är väldigt kunnig och lätt att prata med tycker jag. Så det där om att dom utreder och behandlar psykossjukdomar stämmer inte helt, förut var dom bara inriktade på det men nu är det mer brett. Dom har även mycket kurser osv för patienter som är bra för en del. Och man får sin egen vårdkoordinator där vilket är bra! :)

Svar: Åh, TACK Emma!! Nu känns det mycket bättre! Trodde de hade gjort fel så att jag skulle få vänta igen. Är det de som har hand om utredningar med eller gör de det på den vanliga mottagningen med?Låter ju väldigt bra! Går hoppas jag inte blir nekad plats och får gå på vc bara, haha.
Kraam!!
NathalieURL:


Emma H

Det som är skönt med en vårdkoordinator är att dom samverkar med Försäkringskassan och kan delta i möten med dom. Och den dagen man är redo för arbetsträning eller vill börja väldigt försiktigt så kan dom följa med på studiebesök om man vill ha stöd :). Dom kan erbjuda mer såna saker som allmänpsykiatrin mottagningen inte har resurser till.URL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo