Kesoplättar
Publicerat den
För drygt ett år sen åt jag dessa plättar VARJE dag! Av någon anledning glömde jag bort dem, men idag kom jag på dem och vart så sjukt, akut sugen! Lyxade därför till min sjuka fredag med dem och åh, precis lika goda som jag minns dem!
Mmmm, serverades med vispad grädde, jordgubbssylt och lite frysta bär! SÅ GOTT! Vart dock galet mätt, men det satt fint helt klart!
Kesoplättar ca 5-6 stycken (Glutenfria)
1 liten burk keso
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
Vaniljpulver eller kanel/kardemumma, vad man nu är sugen på!
Stavmixa ihop ingredienserna. Låt svälla en stund. Stek sedan i kokosfett (jag använde en med smak, kung markattas, eftersom jag inte hade smaklöst hemma). Stek på medelvärme, jag hade steg 6/9, tills de är nog fasta att vända på. Njuuut!
Min smet blev ganska hård, men det gör ingenting. Tryck bara ut det i pannan eller ta i ytterligare ett ägg :)
Åh ser så gott ut! Avskyr ägg, smakar det stekt ägg?
Svar:
Nathalie
Ida
Åh måste prova :))
Ida