En semmelwrap!
Publicerat den

Jag törs knappt skriva det här, men jag har s*v*t BR* i tre nätter på raken nu (fick lov att vara lite kryptisk, vet hur det blir annars, hehe). Drömmer dock fortfarande ganska intensivt, men inga mardrömmar! Jag har börjat ta Propavanet senare än vanligt (precis när jag går och lägger mig tillsammans med Imovane) och det har antagligen hjälpt. Innan var det som att tabletterna gick ur kroppen supersnabbt eftersom jag ständigt vaknade under natten. Jag hoppas det håller i sig nu!
 
Annars har jag dragit igång min crock pot med kyckling IGEN! Den här gången håller jag koll så den inte bräns vid (eller nä, jag har faktiskt inte hållit koll! Måste kolla nu!). Skam den som ger sig! 
Slängde även nyss ihop en egen variant på den här jäkla semmelwrapen som syns överallt! Blev sjukt sugen av att se de där bilderna så ja, jag hittade lite mandelmjöl och drog igång.
Såhär blev det slutgiltiga resultatet. Gluten- och sockerfri! Ångrade mig dock som tusan när jag hade käkat upp den. Undviker i vanliga fall sötningsmedel och blev därför illamående av den här sötningsbomben, blä! Dock var den god så jag får stå ut med lite orolig mage ;)
 
Själva wrapen (blev fyra stycken små)
2 ägg
0,5 dl vatten
Valfri mängd sötning (jag använder ica sötströ och har ingen aning om hur mycket jag hällde i. Någon matsked gissar jag på)
Valfri mängd kardemumma
~0,25 dl fiberhusk
 
Vispa ihop med elvisp. Först allting utom fiberhusket. När resterande ingredienser är blandade ordentligt blandas den i. Låt sen degen stå till sig ett tag, tio minuter kanske. Klicka sen ut fyra högar på plåt med bakplåtspapper. Jag smetade ut degen med en sked, men det går att använda kavel med plastfolie emellan den och degen om man vill (tycker dock det fastnar för mycket). Skjutsa sen in i ugnen, 150g, i ~10 min.
 
Mandelmassan är gjord på mandelmjöl, sötning och lite vatten. Häll i liiiite vatten i taget tills röran blir så fast/lös/lagom som du vill ha den! 
När själva wrapen är klar och svalnad, kleta massan över den och avsluta med vispad grädde. Rulla ihop! Cykel Styre

Du är en riktig talang i köket! Är verkligen "impregnerad"! ;-)
Hoppas att du får en trevlig fredag och skön sömn igen.

Svar: Haha, brukar också säga impregnerad :P tack! ;)
NathalieURL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo